The Impact of the Belt and Road Initiative on Kazakhstan - Schagerl, Christopher, 1984-
V roku 2013 bola v Astane oznámená Iniciatíva pásu a cesty (BRI). Očakávalo sa, že prepojí produkujúci Východ so spotrebiteľským Západom ako Novú Hodvábnu cestu. V súlade s tým Kazachstan zaviedol rozsiahly infraštruktúrny program s názvom „NurlyZhol“ na zlepšenie logistického koridoru. Teraz, takmer 10 rokov po jeho oznámení, stojí za to vidieť, či krajina z programov profitovala a či sa očakávania stanovené pred 10 rokmi naplnili. Okrem literatúry boli využité aj skúsenosti 10 expertov z regiónu.