Vplyv neistoty makroekonomického prostredia na využívanie rizikového kapitálu v krajinách V4 - Kalusová, Lenka, 1987-
Identifikovanie vplyvu neistoty, vyplývajúcej z makroekonomického prostredia na využívanie rizikového kapitálu. Porovnanie využívania tohto kapitálu medzi jednotlivými krajinami V4 a porovnanie objemu kapitálu, použitého v týchto krajinách s krajinami Strednej a Východnej Európy, ako celku. Zistilo sa, že využívanie rizikového kapitálu v krajinách V4 je v smere hospodárskeho cyklu, v časoch vysokej neistoty v makroekonomickom prostredí dochádza k poklesu využívania rizikového kapitálu.