Emerging Trends in Food Consumer Behavior in Romania: A PLS-SEM Approach - Manolache, Simona-Beatrice
Najnovšie trendy v správaní spotrebiteľov potravín v Rumunsku s dôrazom na determinanty ekonomického rozhodovania. Na tento účel boli údaje zozbierané prostredníctvom dotazníka a spracované pomocou modelovania štrukturálnych rovníc metódou parciálnych najmenších štvorcov (PLS-SEM), ktoré odhalili úlohu kľúčových faktorov formujúcich správanie spotrebiteľov. Štúdia identifikovala dve hlavné kategórie ovplyvňujúcich faktorov spotreby potravín na trhu: určujúce faktory a citlivé faktory. Tieto faktory prispievajú k rozvoju správania zameraného na šetrenie, zodpovednú spotrebu a zdravý životný štýl.