Exploring Challenges Faced by Women Leaders in a Financial Sector in South Africa - Nduku, Sithembile
V posledných rokoch sa podniky a priemyselné odvetvia snažia nájsť rovnováhu na pracovisku, pretože existuje obrovský rozdiel v zastúpení mužov a žien na vedúcich pozíciách. Napriek viacerým iniciatívam zo strany verejného aj súkromného sektora sa zdá, že vo finančnom sektore v Južnej Afrike sa tento rozdiel časom nezmenšuje. Cieľom článku je preskúmať zastúpenie žien na vedúcich pozíciách vo finančných organizáciách. Ide o prierezovú kvalitatívnu štúdiu, ktorá sa uskutočnila medzi 10 ženami, ktoré boli na riadiacich pozíciách. Vybrané boli pomocou techniky účelového výberu vzorky. Na identifikáciu tém sa vykonala tematická analýza, pričom štúdia zistila, že ženy na vedúcich pozíciách vo finančných odvetviach čelia rôznym ťažkostiam. Organizácie by v záujme postupu žien mali vytvárať politiky, poskytovať mentorské programy, zabezpečovať príležitosti na nadväzovanie kontaktov a presadzovať rodovú rovnosť.