The Green Transformational Leadership, Green Human Resource Management, Green Innovation and Sustainable Performance: Evidence from Vietnam - Nhung, Tran Thi Bich
Udržateľná výkonnosť je téma, ktorá priťahuje veľkú pozornosť medzi podnikmi, akademikmi a tvorcami politík. Zelené transformačné vedenie, zelené riadenie ľudských zdrojov a zelená inovácia sa považujú za najdôležitejšie faktory pri formovaní zeleného správania, zlepšovaní konkurenčných výhod a dosahovaní udržateľnej výkonnosti. Článok skúma vplyv týchto troch faktorov na udržateľnú výkonnosť vrátane environmentálnej výkonnosti, ekonomickej výkonnosti a sociálnej výkonnosti. Okrem toho článok skúma aj vzájomný vplyv medzi danými faktormi. Na zber údajov sa uskutočnil prieskum s viacerými respondentmi. Na posúdenie konvergentnej dôveryhodnosti a vnútornej konzistencie konštruktov sa používajú viaceré indikátory a kritériá.