Od digitálnej adaptácie k finančnej udržateľnosti: podniky Vyšehradskej štvorky v ére transformácie - Janikovičová, Sabina, 2000-
Štúdia sa zaoberá úrovňou digitálnej adaptácie malých a stredných podnikov (MSP) v krajinách V4 a jej vplyvom na finančnú udržateľnosť. Cieľom je porovnať využívanie umelej inteligencie, cloud computingu a digitálnej intenzity v podnikoch s 10 a viac zamestnancami v Česku, Maďarsku, Poľsku a na Slovensku voči priemeru Európskej únie. Na základe sekundárnych údajov z Eurostatu boli identifikované regionálne rozdiely v miere digitalizácie, ako aj ich potenciálne implikácie na finančnú výkonnosť podnikov.