Možnosti využitia umelej inteligencie pri hodnotovo-orientovanej cenotvorbe - Žlebek, Roman, 1990-
Jedným z moderných nástrojov na uľahčenie implementácie a zjednodušenie procesu je využitie umelej inteligencie, pretože v reálnom svete s obrovským množstvom položiek v portfóliu spoločnosti a neustálymi zmenami na trhu a v preferenciách zákazníkov poskytuje riešenie, ako predpovedať budúce ceny a ako ich optimalizovať, a to aj s ohľadom na zložitosť aplikácie a implementácie cenotvorby na základe hodnoty. Z tohto dôvodu sme sa v tomto článku rozhodli zmapovať možnosti využitia umelej inteligencie na účely cenotvorby a zhodnotiť jej možné aplikácie týkajúce sa cenového manažmentu na základe hodnoty podľa najnovšieho výskumu v tejto oblasti.