Iracionálne rozhodovanie v kontexte work-life balance: kognitívne skreslenia a finančné omyly zamestnancov - Mišíková, Natália, 1999-
Tento článok skúma, ako behaviorálne faktory, najmä kognitívne skreslenia ako present bias, decision fatigue či averzia voči strate, ovplyvňujú finančné rozhodovanie zamestnancov v súvislosti s work-life balance. Na základe systematického prehľadu literatúry a analýzy štatistických údajov autorky identifikujú hlavné bariéry racionálneho rozhodovania a ich dopad na využívanie benefitov a pracovné správanie.