Career cushioning - kľúč k flexibilnej kariére - Olexová, Cecília, 1976-
"Career cushioning" je v kontexte kariéry relatívne nový pojem, ktorý označuje proces, keď zamestnanec cielene podniká kroky na rozvoj svojich zručností, budovanie osobnej značky a profesionálnych kontaktov. V podstate ide o záložný plán - akýsi "vankúš" na zmiernenie negatívnych dôsledkov v prípade straty zamestnania, zabezpečenie kariérnej stability a zvýšenie flexibility na trhu práce. Zameranie na vymedzenie pojmu "career cushioning" a predstavenie základných praktík, ktoré sú súčasťou tohto prístupu.