Empirical Insights into Digital Transformation: Virtualisation in HRM Practices in for the New Employees - Blštáková, Jana, 1980-
Táto štúdia skúma prax digitálnej transformácie v oblasti ľudských zdrojov (HR) v slovenských spoločnostiach s využitím zmiešaného prístupu. Vykonali sme kvantitatívny prieskum v 238 spoločnostiach a kvalitatívne rozhovory s HR manažérmi so zameraním na 34 podnikov – domácich aj zahraničných – v sektore výroby a služieb s cieľom získať hlbšie poznatky. Cieľom nášho výskumu je riešiť kľúčové otázky týkajúce sa vytvárania digitálneho pracovného prostredia, vplyvu pandémie COVID-19 na HR stratégie, transformácie HR postupov prostredníctvom digitalizácie a reakcie na vyvíjajúce sa charakteristiky zamestnancov. S využitím teoretického modelu digitálneho riadenia ľudských zdrojov sme vyhodnotili fázy digitalizácie od tradičných postupov až po plne digitalizované HR stratégie.