Možnosť inšpektora práce ukladať opatrenia - Hrtánek, Ladislav
Pri výkone inšpekcie práce môže inšpektor práce vykonávať kontroly len v rámci predmetu a rozsahu inšpekcie práce, ktorý je daný platnou právnou úpravou. Predmet inšpekcie práce sa pritom vzťahuje popri kontrole právnej súladnosti priebehu pracovnoprávneho vzťahu aj na oblasť bezpečnosti práce. Pokiaľ inšpektor práce riadne ukončí výkon inšpekcie práce u kontrolovaného subjektu, uloží mu aj zodpovedajúce opatrenia. Tieto opatrenia uvedie inšpektor práce v protokole, ktorý je právne relevantným výstupom z riadne vykonanej inšpekcie práce. Uvedený protokol z inšpekcie práce musí obsahovať jednotlivé obligatórne obsahové súčasti.