Digital Literacy in the Era of Industry 5.0: New Challenges in Education for Future Leaders - Bolek, Vladimír, 1988-
Štúdia zdôrazňuje potrebu systematického vzdelávania študentov ekonomických a manažérskych programov v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT), so zameraním na progresívny rozvoj ich digitálnych kompetencií, počnúc strednou školou a pokračujúc na univerzitnej úrovni. V kontexte neustále sa vyvíjajúceho digitálneho prostredia zohráva umelá inteligencia (AI) kľúčovú úlohu pri transformácii obchodných procesov a odvetví. Priemysel 4.0 a nastupujúca éra Priemyslu 5.0 poháňajú paradigmatickú zmenu v automatizácii, kde integrácia digitálnych technológií a inovácií umožňuje inteligentnú a adaptívnu výrobu.