Zmena zmluvy uzavretej na dobu neurčitú? - Hudec, Branislav
Otázka, či možno vo verejnom obstarávaní uzavrieť zmluvu na dobu neurčitú, nie je až taká zložitá. Odpoveď dáva § 6 ods. 6 písm. c) a § 6 ods. 9 písm. b) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov vz. n. p. (ďalej len „ZVO“), ktoré upravujú spôsob určenia predpokladanej hodnoty zákazky, ak ide o lízing, kúpu tovaru na splátky alebo o prenájom tovaru s možnosťou odkúpenia alebo bez možnosti odkúpenia, a v prípade zákaziek na služby. Predmetné ustanovenia ZVO pripúšťajú uzavretie zmluvy na dobu neurčitú a vtýchto prípadoch sa do predpokladanej hodnoty zákazky zahrnie 48-násobok mesačnej platby.