Kapitálový fond obchodnej spoločnosti obce - Tekeli, Jozef
Obecné obchodné spoločnosti, najmä spoločnosti s ručením s obmedzeným obce, často nedisponujú dostatkom finančných prostriedkov na svoju činnosť. Je to, prirodzene, podmienené tým, že vykonávajú činnosti, ktoré samy osebe neprinášajú zisk, napríklad údržbu miestnych ciest, verejnej zelene, osvetlenia. Príspevok vymedzuje právny rámec, ako správne usporiadať finančný vzťah medzi obcou a komunálnou obchodnou spoločnosťou pri vklade do kapitálového fondu.