Problematika klasifikácie fotovoltických elektrární v kontexte zákona o verejnom obstarávan - Tkáč, Juraj
Implementácia fotovoltických (ďalej len „FVE“) projektov v rámci verejného sektora so sebou prináša nielen technické a finančné výzvy, ale aj zásadnú aplikačnú dilemu v rovine zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „ZVO“). Ústrednou otázkou, ktorá determinuje celý následný proces, je správna právna klasifikácia predmetu zákazky – teda či obstaranie a inštalácia FVE predstavuje zákazku na dodanie tovaru alebo zákazku na uskutočnenie stavebných prác.