Priorizačná politika poznatky z praxe Protimonopolného úradu na obdobie rokov 2025 – 2026 - Siminská, Eva
Úlohou protimonopolného úradu Slovenskej republiky je podporovať rozvoj férovej hospodárskej súťaže, ktorá prináša prospech podnikateľom, spotrebiteľom aj samotnej ekonomike Slovenska. Odhaľovanie nezákonných dohôd, zneužívania dominantného postavenia či neoznámených a nedovolene implementovaných koncentrácií umožňuje zodpovedným podnikateľom realizovať svoje ciele, prináša ekonomike efektívnu alokáciu zdrojov a spotrebiteľom umožňuje profitovať z nižších cien, inovácií a vyššej kvality tovarov a služieb.