Shift in Organisational Design: Bibliometric Mapping of Post-Bureucracy as a New Direction of Innovative Business Practices - Gajdosík, Rebeka, 1999-
Postbyrokracia sa objavila medzi úplne prvými inovatívnymi konceptmi, ktoré spochybňovali tradičný hierarchický systém riadenia tým, že kládli dôraz na decentralizáciu a spoluprácu ako základy moderného organizačného dizajnu. So zameraním na flexibilitu a prispôsobivosť postbyrokracia pripravuje cestu pre udržateľné organizačné postupy. Tento článok systematicky skúma výskumnú krajinu postbyrokracie prostredníctvom komplexnej bibliometrickej analýzy založenej na vzorke 231 publikácií získaných z databázy Web of Science, ktoré pokrývajú obdobie od roku 1969 do roku 2024.