Does Digital Transformation Propel Innovation Strategies? An Empirical Investigation Based on Machine Learning and the Dynamic GMM Approach - Pu, Tingqian
Výskum skúmajúci komplexnú interakciu medzi digitálnou transformáciou a inovačnými stratégiami. Analýza vzťahu s využitím údajov z výročných správ a patentových informácií od čínskych spoločností kótovaných na burze za obdobie rokov 2012 až 2021. Zistenia naznačujú, že digitálna transformácia má pozitívny vplyv na vstupné stratégie výskumu a vývoja aj na výstupné stratégie inovácií.