Virtual Power Purchase Agreement – finančné a účtovné aspekty - Lyócsa, Marko
V snahe riešiť globálny problém súvisiaci s klimatickými zmenami a vyčerpávaním fosílnych palív sa svet neustále obracia k obnoviteľným zdrojom energie ako kľúčovému riešeniu. V súčasnej dobe, keď klimatické zmeny už nepredstavujú len budúce hrozby, ale naliehavé výzvy, sa obnoviteľné formy elektrickej energie čoraz viac dostávajú do popredia ako nevyhnutné zdroje energie. Solárne panely, veterné turbíny, či vodné elektrárne nie sú len technologickými inováciami, ale zásadnými stavebnými kameňmi novej, udržateľnej energetickej budúcnosti. Tento posun je podopieraný nielen environmentálnou potrebou, ale aj tlakom zo strany investorov, verejnosti či zákonnej moci na dodržiavanie štandardov ESG.