Proliferation of New Technologies into Accounting and Auditing Profession and Practice - Macová, Natália, 2000-
Táto štúdia skúma, ako štyri veľké účtovnícke firmy – Deloitte, PwC, EY a KPMG – uvádzajú nové technológie vo svojich firemných správach v rámci šiestich kľúčových tém. Pomocou kvalitatívnej obsahovej analýzy sme preskúmali kľúčové správy z rokov 2019 až 2023 s cieľom identifikovať frekvenciu a kontext týchto technológií. Zistenia ukazujú, že umelá inteligencia sa často spája s automatizáciou, efektívnosťou a inováciami služieb, zatiaľ čo blockchain sa spája s transparentnosťou, dôverou a riadením rizík.