The Impact of Gratitude on Coping Styles among Chinese College Students: The Mediating Effects of Perceived Social Support and Self-Esteem - Zhang, Jun
V 21. storočí ľudia čelia obrovskému tlaku a často prejavujú pasívnejšie spôsoby zvládania, ako je vyhýbanie sa alebo sebavinenie. Negatívne spôsoby zvládania v podstate neznižujú tlak a výzvy, naopak, majú tendenciu zosilňovať ich dopad. Vďačnosť pomáha podporovať pozitívnejšie spôsoby zvládania životných výziev, preto je potrebné študovať, ako vďačnosť ovplyvňuje mechanizmy zvládania. Táto štúdia použila vysoko spoľahlivé a platné merania vďačnosti, vnímanej sociálnej podpory, sebaúcty a zjednodušený dotazník štýlov zvládania problémov na vykonanie prierezového prieskumu medzi čínskymi vysokoškolákmi.