Praxe sociálního zemědělství a její vliv na rozvoj spirituality - Hudcová, Eliška
Sociálne poľnohospodárstvo ako jeden z prístupov v sociálnej práci v súvislosti so spiritualitou a duchovnými potrebami človeka. Téma duchovných potrieb je inšpirovaná dielami Haralda Maslowa a Viktora Frankla. Sociálne poľnohospodárstvo sa chápe ako jeden z nástrojov sociálnej práce založený na kontakte človeka s prírodou v oblasti sociálnej starostlivosti, sociálnej prevencie, podporovaného zamestnávania či komunitnej sociálnej práce. Prírodné, poľnohospodárske prostredie môže pri vhodnom sprevádzaní rozvinúť a posilniť duchovnú dimenziu človeka. Sociálne poľnohospodárstvo vytvára most pre ďalší výskum v oblasti eko-duchovnosti a environmentálnej/zelenej sociálnej práce.