Vymístění rodin ze sociálního bydlení v projektu Rapid Re-Housing pohledem sociálních pracovníků - Černá, Eliška
Vysťahovanie, premiestnenie rodín zo sociálneho bývania v projekte Rapid Re-Housing pre rodiny z pohľadu sociálnych pracovníkov. Charakteristiky a skúsenosti. Sociálni pracovníci vnímajú chaotickosť životnej situácie rodín prechádzajúcich do chronickej krízy ako spúšťač procesu vysťahovania. Kombinácia faktorov, ktorá viedla k zadlženiu rodín na bývanie a sťažnostiam na hluk, čo v konečnom dôsledku spôsobilo vysťahovanie rodín. Pri implementácii Housing first je potrebné realizovať advokačné aktivity a prácu s diskurzom „zásluhovosti bývania“. V prípade tohto projektu bolo potrebné posilniť mezo úroveň advokácie. Udržateľnosť projektu nebola možná bez miestnej politickej podpory a zabezpečeného nadväzujúceho financovania.