Differences and Similarities in Patterns of Ageing Society in the European Union - Kočanová, Denisa
Článok skúma proces starnutia a jeho vzťahy medzi členskými krajinami Európskej únie v rokoch 2009 až 2019. Tieto krajiny sú hodnotené a rozdelené do príslušných klastrov podľa niekoľkých ukazovateľov súvisiacich s oblasťami, ktoré ovplyvňujú životy staršej populácie: konkrétne zdravotný stav, podmienky na trhu práce a finančné zabezpečenie. Dôraz sa kladie na vekovú skupinu 55 rokov a viac, pretože ide o znevýhodnenú vekovú skupinu v procese uchádzania sa o zamestnanie v súvislosti so starnúcou spoločnosťou.