AI už nie je len hračka - Kapitán, Peter
Mohutný nástup prvkov umelej inteligencie (AI) do väčšiny sfér bežného života sa neraz rámcuje ako akési pokračovanie, alebo zavŕšenie priemyselnej revolúcie. Automatizácia neustále sa opakujúcich manuálnych procesov, ale aj rozšírené rozpoznávanie reality a hľadanie vzorcov prinášajú mnohým ľuďom, obchodníkov nevynímajúc, celkom nové možnosti. S pokračujúcim vývojom prvkov AI sa však z tejto pôvodne technologickej hračky postupne stáva nenahraditeľná súčasť každej predajne, ktorá chce držať krok s dobou a prežiť.