Privátky chcú osloviť aj v dobrých časoch - Kapitánová, Tatiana
Sú lacnejšou alternatívou k značkovým produktom. Na ich cene sa totiž nepodpisujú vysoké náklady na marketing. Reťazce si pri nich samy určujú zloženie a množstvá jednotlivých ingrediencií. A vďaka nim sa jeden od druhého odlišujú. Hoci mnohé siete majú v ponuke lieskovoorieškovú nátierku vo vlastných farbách, každá chutí inak a zákazník si vyberie, po ktorej sa naozaj oplatí siahnuť, keď nechce míňať za značkový originál. Privátne značky sa dnes tešia veľkej popularite. Niektoré z nich si dokonca žijú vlastným životom a spotrebitelia niekedy ani netušia, že ide o privátnu značku.