Rovnomerné rozvrhnutie pracovného času - Gášpárová, Eva
Zamestnanec je povinný odpracovať v týždni na základe rozvrhnutia pracovného času určený týždenný pracovný čas. Na účely určenia rozsahu a rozvrhnutia pracovného času sa používa týždenný pracovný čas. Pracovný čas podľa § 85 ods. 1 Zákonníka práce je časový úsek, v ktorom je zamestnanec k dispozícii zamestnávateľovi, vykonáva prácu a plní povinnosti v súlade s pracovnou zmluvou.