Terminology Databases as a Tool for Modernization and Internationalization of University Education: Focus on the English–Slovak Component of the KEGA Project - Mandáková, Alexandra, 1980-
Nadväzujúci projekt KEGA s názvom Terminologické databázy, ako nástroj modernizácie a internacionalizácie univerzitného vzdelávania sa zameriava na zostavenie terminologických databáz na základe dvoch projektov KEGA z rokov 2013 a 2020, v rámci ktorých sa uskutočnilo vytvorenie databázy pre jazykový pár nemčina-slovenčina. Projektový tím plánuje spracovať približne 150 vybraných termínov pre každú terminologickú databázu, najmä zo zoológie a biológie poľovníctva, starostlivosti o zver a chorôb zveri, rybárstva atď. a súvisiacich oblastí (včelárstvo a sokoliarstvo). Prebiehajúce fázy projektu (2024, 2025) zahŕňajú výber a spracovanie termínov z oblasti poľovníctva a súvisiacich odborov, ktoré sa zostavia do terminologickej databázy pre zdrojové jazyky angličtina a nemčina.