Opportunities and Barriers in Employing the Silver Generation - Olexová, Cecília, 1976-
Štvrtá priemyselná revolúcia priniesla nové príležitosti, výzvy a hrozby. Jednou z nich je prispôsobivosť všetkých generácií, ktorá sa stala kľúčovým aspektom vznikajúcich profesií a vyvíjajúcich sa pracovných profilov v kontexte Priemyslu 4.0. Rozpor medzi nedostatkom ľudských zdrojov s potrebnou kvalifikáciou a výzvami, ktorým čelí strieborná generácia pri zabezpečovaní zamestnania, najmä vzhľadom na starnúcu populáciu na Slovensku. Identifikácia príležitostí aj prekážok zamestnávania striebornej generácie na trhu práce a navrhnutie riešení na zvýšenie zamestnateľnosti tejto vekovej skupiny.