Poskytnutie motorového vozidla zamestnancovi na služobné a súkromné účely - Gášpárová, Eva
Článok približuje poskytnutie motorového vozidla zamestnancovi na služobné a súkromné účely. Nepeňažný príjem zamestnanca plynúci z používania motorového vozidla zamestnávateľa na služobné a súkromné účely a jeho zdanenie. Daňové výdavky a daň z pridanej hodnoty pri poskytnutí motorového vozidla zamestnancovi na služobné a súkromné účely. Vplyv na výdavky zamestnávateľa na obstaranie, technické zhodnotenie, prevádzkovanie a udržiavanie motorového vozidla, na odpočítanie DPH pri obstaraní motorového vozidla, tovarov a služieb súvisiacich s technickým zhodnotením, prevádzkou a udržiavaním motorového vozidla, resp. na povinnosť opravy odpočítanej DPH.