Práva a povinnosti podnikateľa voči daňovému úradu - Spišáková, Ingrid
Práva podnikateľa voči daňovému úradu – miestne zisťovanie a daňová kontrola, daňové tajomstvo, záväzné stanovisko, podanie námietky, sťažnosť, podnet prokurátorovi, odvolanie, návrh na obnovu konania, návrh na preskúmanie rozhodnutia mimo odvolacieho konania, správna žaloba a náhrada škody spôsobenej podnikateľovi nezákonným rozhodnutím. Povinnosti podnikateľa voči daňovému úradu – povinnosť registrácie, daň z príjmov, DPH, transakčná daň, daň z motorových vozidiel, komunikácia s daňovým úradom, povinnosť oznamovať zmeny údajov uvedených pri registrácii, povinnosť súčinnosti s daňovým úradom, systém e-kasa, povinnosť viesť účtovníctvo alebo daňovú evidenciu, povinnosť podávať daňové priznania, prehľady a hlásenia a platiť daň v stanovených lehotách.