Velká přeměna českého teplárenství je v plném proudu - Čermák, Kamil
Česká republika sa bude musieť už za niekoľko rokov obísť bez uhlia. Pre domáce teplárenstvo to bude znamenať veľkú transformáciu v podobe prestavby na nízkoemisné biomasové a plynové zdroje. Jedine tak bude možné zachovať fungujúci a preverený systém centrálneho zásobovania teplom.