Predzmluvné vzťahy v pracovnom práve - Mintál, Ján
Pri uzatváraní pracovného pomeru dochádza medzi zamestnávateľom a zamestnancom k určitým rozhovorom, rokovaniam a konzultáciám už pred jeho prípadným uzatvorením. Takmer každý zamestnanec si skôr či neskôr spätne uvedomí, aký majú z hľadiska kvality ale aj obsahu následne založeného pracovného pomeru informácie, vzťahy a sľuby, ktoré predchádzajú jeho faktickému uzatvoreniu význam. Zákon č. 311/2001 Z. z. v tejto súvislosti upravuje právny inštitút tzv. "predzmluvných vzťahov", ktoré sú predmetom ustanovenia §41 tohto základného pracovnoprávneho predpisu.