Úprava zabezpečenia pohľadávky dohodou v pracovnom pomere - Hrtánek, Ladislav
Pokiaľ má zamestnávateľ pohľadávku voči svojmu zamestnancovi, môže ju zabezpečiť dohodou v danom prípade. Uvedená dohoda o zrážkach zo mzdy musí mať písomnú formu. Pretože je zabezpečovacím právnym inštitútom, nemôže trvať po ukončení zabezpečovaného, obligačného právneho vzťahu. Pri zrážkach zo mzdy musí zamestnávateľ neustále sledovať, aby zamestnancovi zo mzdy nezrazil viac, ako umožňuje platná právna úprava. Preto výkon zrážok zo mzdy súvisí aj s právnou zodpovednosťou a možným bezdôvodným obohatením.