Štipendiá z hľadiska dane z príjmov - Valterová, Ivana
Štipendiá sa poskytujú s cieľom podpory študentov. Z hľadiska dane z príjmov je dôležité, z akých zdrojov sú poskytované. To má následne vplyv na zdaniteľnosť tohto príjmu. Zamestnávateľov sa týkajú hlavne štipendiá v duálnom vzdelávaní a podnikové štipendiá pre študentov vysokých škôl. Jednotlivé druhy štipendií v závislosti od zdrojov, z ktorých sú poskytované a oslobodenie od dane so zameraním na štipenciá zo zdrojov zamestnávateľov.