Zahraniční pracovníci sú realitou nášho trhu - Alenová, Gabriela
Počet cudzincov pracujúcich na SR neustále rastie. Podľa údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny bolo u nás ku koncu mája 2025 evidovaných viac než 120 tisíc zahraničných pracovníkov. Najviac zahraničných zamestnancov prichádza z Ukrajiny, Srbska, Rumunska či Indie a uplatňujú sa najmä v priemysle, logistike, stavebníctve a službách.