Multilingualism in Leadership - Némethová, Ildikó, 1974-
Viacjazyčnosť ako kľúčová vodcovská schopnosť v kontexte medzinárodného obchodu a vysokoškolského vzdelávania. Na základe výskumov sa potvrdilo, že viacjazyčnosť je komunikačná kompetencia a mnohostranný strategický prínos. Znalosť viacerých jazykov pomáha spoločnostiam konkurovať na globálnej úrovni, dodržiavať predpisy v rôznych krajinách, budovať dôveru s partnermi, myslieť flexibilne a viesť spravodlivo a zodpovedne.