EK navrhla klimacíl pro rok 2040: - Liška, Zdeněk
Európska komisia zverejnila 2. júla návrh klimatického cieľa pre rok 2040, ktorým je zníženie čistých emisií skleníkových plynov o 90% v porovnaní s úrovňami z roku 1990. Návrh, ktorý doplňuje existujúci klimatický právny rámec, upresňuje trajektóriu doterajších cieľov medzi rokom 2030, kedy majú emisie klesnúť o 55%, a rokom 2050, kedy má byť dosiahnutá klimatická neutralita.