Mehrsprachigkeit und Landeskunde - Kunovská, Ingrid, 1976-
Výučba cudzích jazykov je jedným z najdôležitejších predpokladov úspešnej existencie európskeho regiónu, ktorý sa vyznačuje jazykovou rozmanitosťou. Kombinácia viacjazyčnosti a regionálnych štúdií umožňuje študentom porozumieť a používať jazyk v kultúrnom kontexte. Prostredníctvom kontaktu s rôznymi kultúrami a ich jazykmi si študenti rozvíjajú povedomie o kultúrnych rozdieloch a podobnostiach. To nielen podporuje interkultúrnu kompetenciu, ale aj schopnosť orientovať sa v rozmanitej spoločnosti.