Interferencionnyje ošibki i adaptacija strategij pri osvojeniji slovackogo jazyka ukrajincami v Slovakiji: lingvokuľturnyj aspekt. - Seresová, Terézia, 1991-
Interferenčné chyby pri učení sa slovenského jazyka Ukrajincami na Slovensku. Teoretická časť predstavuje interferenčné chyby a závery vedcov k tejto téme. Praktická časť vysvetľuje, s akými jazykovými a kultúrnymi faktormi sa Ukrajinci stretávajú v procese osvojovania si jazyka ako kľúčového aspektu ich integrácie do hostiteľskej spoločnosti na Slovensku. Článok skúma adaptáciu stratégií pri učení sa slovenského jazyka.