Digitalizácia účtovníctva 2025 - Mikláš, Martin
V roku 2025 možno uviesť ako významný míľnik schválenie a prijatie smernice Rady (EÚ) 2025/516 z 11. marca 2025, známej ako balík ViDa (Vat in the digital Age – „DPH v digitálnom veku“), ktorá má významný vplyv na digitalizáciu, zavedenie jednotnej e-fakturácie a oznamovacích povinností v rámci celej EÚ. Digitalizácia sa stáva kľúčovým nástrojom pre rast konkurencie schopnosti podnikov, ale aj štátnej správy, ako aj strategickým nástrojom.