Digitalization as a Key Driver of Economic Development in the Music Industry in European Union - Barteková, Mária, 1992-
Digitalizácia zásadne mení spôsob fungovania hudobného priemyslu a vytvára nové ekonomické príležitosti, najmä prostredníctvom vzostupu streamovacích platforiem. Tento článok skúma vzťah medzi ekonomickým rozvojom krajín a príjmami zo streamovania hudby v rámci Európskej únie. Cieľom je zistiť, či krajiny s vyššou ekonomickou vyspelosťou zaznamenávajú väčší rast v distribúcii digitálnej hudby.