Kúpa a predaj podniku - Hačšíková, Štefánia
Pri definícii podniku je potrebné vychádzať z Obchodného zákonníka, kde v § 5 je podnik definovaný ako súbor hmotných, ako aj osobných a nehmotných zložiek podnikania. K podniku patria veci, práva a iné majetkové hodnoty, ktoré patria podnikateľovi a slúžia na prevádzkovanie podniku alebo vzhľadom na svoju povahu majú tomuto účelu slúžiť. Ide o hmotné zložky ako budovy, stroje, pozemky, zariadenia a pod., nehmotné zložky, ako patenty, licencie, know-how, obchodná značka a pod. a osobné zložky, ako sú ľudské zdroje, ktoré pracujú v podniku (zamestnanci).