A Union of Contrasts: Disparities in Household Wealth, Consumption, and Savings - Krupová, Patrícia, 1999-
Táto práca skúma pretrvávajúce rozdiely vo finančnej pohode domácností medzi krajinami strednej a východnej Európy (SVE) a západnej a južnej Európy. Na základe údajov na úrovni domácností zo štvrtej vlny prieskumu financií a spotreby domácností (HFCS) štúdia porovnáva čisté bohatstvo, spotrebný tovar krátkodobej spotreby a úspory. Používajú sa neparametrické Wilcoxon-Mann-Whitneyho testy, implementované prostredníctvom regresie založenej na poradí upravenej na základe prieskumu, aby sa zohľadnila komplexná štruktúra údajov.