Postavenie konateľov a spoločníkov - zdravotné a sociálne poistenie - Matlovičová, Iveta
Postavenie konateľov a spoločníkov, obchodné záväzkové vzťahy, ako aj niektoré iné vzťahy súvisiace s podnikaním upravuje zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník. Za účelom podnikania môžu byť založené také druhy obchodných spoločností ako verejná obchodná spoločnosť, komanditná spoločnosť, spoločnosť s ručením obmedzeným, akciová spoločnosť a jednoduchá spoločnosť na akcie. S pôsobením obchodných spoločností priamo súvisí aj postavenie spoločníkov a konateľov obchodných spoločností.