Diplomatic Protocol as a Mechanism of Interaction in Modern International Relations - Baleha, Andrianna, 1990-
Diplomacia je dnes dôležitým prvkom v procese budovania a konsolidácie štátu. Hoci bola ovplyvnená rôznymi historickými, politickými a sociálnymi faktormi, jej hlavnou funkciou vždy zostávala podpora a ochrana národných záujmov. Zároveň zohráva nenahraditeľnú úlohu pri zabezpečovaní rovnosti a solidarity medzi aktérmi v medzinárodných vzťahoch. Analýza teoretických východísk a empirických aspektov diplomatického protokolu a jeho noriem. Poskytnutie uceleného teoretického rámca a zdôraznenie špecifík prístupov k téme diplomatického protokolu v literatúre.