The Pacific Alliance's Place in the Global Economy - Janubová, Barbora, 1991-
Postavenie Tichomorskej aliancie v globálnej ekonomike a jej zapojenie do medzinárodného obchodu. Úloha Tichomorskej aliancie vo svetovej ekonomike a medzinárodnom obchode s dôrazom na spoluprácu s ázijsko-tichomorským regiónom a analýza rozvoja vnútorného obchodu medzi členskými štátmi Aliancie. Tichomorská aliancia kladie väčší dôraz na medziregionálnu spoluprácu ako na rozvoj vnútorného trhu medzi svojimi členmi. Jedným z najdynamickejších partnerstiev je spolupráca so Singapurom, ale silné obchodné a investičné väzby s najväčšími a najrozvinutejšími ekonomikami sveta naďalej pretrvávajú.