Význam účelového rybného hospodárstva na vodárenských nádržiach Nová Bystrica a Turček - Janura, Miroslav
Povodie horného Váhu, OZ Ružomberok, má v správe dve vodárenské nádrže – VN Nová Bystrica a VN Turček. Okrem zabezpečenia ich hlavnej úlohy, a to dodávky pitnej vody pre regióny Kysúc, Žiliny, Turca, Kremnice, Žiaru nad Hronom, Handlovej a Prievidze, vedľajších úloh ako ochrana pred povodňami, výroba elektrickej energie a podobne, musí závod na týchto nádržiach zabezpečiť aj takzvané účelové rybné hospodárstvo.