Trendy v rozvoji krátkodobého obchodování s elektřinou - Máca, Ondřej
Krátkodobé obchodovanie zastáva významné miesto na trhu s elektrinou v celej Európe. Prispieva k zabezpečeniu rovnováhy medzi výrobou a spotrebou elektriny v reálnom čase. Zahŕňa obchody uzatvárané prostredníctvom obchodných platforiem na krátky časový horizont (deň, hodina, či štvrťhodina) a blízko času samotnej doby dodávky. V ČR tieto obchodné platformy prevádzkuje spoločnosť OTE, a. s.