Rok 2025 bude rokem bankovní transformace s AI
Bankový sektor vstupuje do roku 2025 na prahu zásadných zmien, ktoré budú formovať jeho budúcnosť na ďalšie desaťročie, pričom kľúčovým faktorom sa stáva AI. Ako banky čelia výzvam regulatórneho prostredia, makroekonomických tlakov a rastúcej konkurencie? A akú úlohu hrá v tomto procese AI, ktorá nielen mení prevádzkové modely, ale taktiež otvára nové možnosti? Práve na to odpovedá Správa 2025 Global Outlook for Banking and Financial Markets od IBM.